fbpx

Mengenai Nano Medic Care Sdn. Bhd.

Rakan Perubatan Malaysia

Nano Medic Care Sdn. Bhd.

Sejarah & Gambaran Keseluruhan

Kumpulan Syarikat NMC ditubuhkan pada tahun 2004 dengan penubuhan Nano Medic Care Sdn. Bhd.

Kumpulan NMC yang terlibat dalam pengimportan dan eksport, pengedaran, perdagangan, jualan, dan pemasaran produk penjagaan kesihatan. Kami juga merupakan wakil tempatan pelbagai bioteknologi dan pakai buang, peralatan diagnostik & pembedahan, dll.

Nano Medic Care Sdn. Bhd. menawarkan pelanggan produk farmaseutikal & penjagaan kesihatan yang boleh dipercayai, inovatif dan berkualiti tinggi. Memaksimumkan potensi penjagaan perubatan yang lengkap dan mengisi jurang teknologi di Malaysia dengan membawa penyelesaian yang berpatutan dan inovatif. Kami menawarkan produk pengetahuan profesional, R&D dan nilai untuk wang kepada pelanggan kami.

Nano Medic Care Sdn. Bhd. mempunyai komitmen jangka panjang terhadap kualiti produk, keselamatan pengguna akhir, dan keuntungan pelanggan.

Nano Medic Care Sdn. Bhd. kini aktif dalam bidang-bidang berikut:

Kumpulan Syarikat NMC ditubuhkan pada tahun 2004 dengan penubuhan Nano Medic Care Sdn. Bhd.
Majlis perasmian Nano Medic Care Sdn.

Syarikat ini dibuka secara rasmi oleh
Perdana Menteri Malaysia, Dato' Seri Abdullah Badawi.

VISI

Navigasi

Untuk menjadi peneraju industri dengan inovasi dan memberikan Nano Medic Care kehadiran pasaran global.

Menguruskan

Untuk mempromosikan produk inovatif bertaraf dunia dan memaksimumkan potensi penjagaan kesihatan yang lengkap dan untuk mengisi jurang teknologi.

Komited

Menyampaikan produk berkualiti yang selamat dan berpatutan kepada pesakit di seluruh dunia.

Dalam Ingatan Pengasas Bersama

Dr. Ahmad Kamal bin Md. Alif
Allahyarham Prof. Madya Dr. Ahmad Kamal Bin Md. Alif
(1946 - 2021)

MBBS (Malaya), FFRRCS (Ireland), DMRD (England), FRCR (England)

Dr. Ahmad Kamal berkelulusan M.B.B.S. pada tahun 1972 dari Fakulti Perubatan Universiti Malaya dan dilatih sebagai pakar radiologi di Royal Free Hospital, London di bawah biasiswa Colombo Plan dari tahun 1975 hingga 1978. Beliau adalah Fellow Royal College of Radiologists (England) dan ahli Akademi Perubatan Malaysia.

Beliau telah dilantik sebagai Penolong Pensyarah, Fakulti Perubatan UKM, pada tahun 1973, menjadi Profesor Madya dan Ketua Jabatan Radiologi UKM pada tahun 1978. Beliau juga merupakan Timbalan Dekan, Fakulti Perubatan, UKM, dari tahun 1982 – 1983.

Pada tahun 1984, beliau pergi ke amalan swasta sebagai Perunding Radiologi dan dalam persediaan hospital.

Dr. telah dilantik sebagai pengerusi (2014-2021) Kumpulan NMC selepas bersara daripada lembaga pengarah dua syarikat senaraian awam iaitu Apex Healthcare Berhad dan Ogawa World Berhad pada tahun 2014.

Pasukan Pengurusan Kami

Col Dr. Sukhilmi Bin Othman ®
Col Dr. Sukhilmi Bin Othman (R)

MD (UKM) M.MED O&G (UKM)

Presiden

Dr. Sukhilmi dilantik oleh Nano Medic Care Sdn. Bhd. sebagai Presiden pada Februari 2008. Beliau berkelulusan dari Universiti Kebangsaan Malaysia pada tahun 1984 dan telah mendapat penghormatan dengan Sarjana dalam Obstetrik & Ginekologi pada tahun 1995. Dr. Sukhilmi adalah Perunding O&G di Kem Terendak Melaka selama 7 tahun sejak 1995 dan memperolehi gelaran Kolonel pada tahun 2000.


Selain itu, Dr. Sukhilmi sangat berminat dalam bidang kemandulan dan amalannya, beliau memulakan teknik kos efektif, mengurus dan menyediakan penetapan IUI di klinik. Dr. Sukhilmi juga berpengalaman dalam Teknik Pembiakan Berbantu dalam IVF-ICSI serta pembedahan endoskopik.


Beliau memulakan klinik O&G swasta sendiri di Senawang, Seremban pada tahun 2006 dan dilantik sebagai Perunding Perubatan O&G di Pusat Perubatan Columbia Asia, Hospital Pakar Negeri Sembilan & Putra di Melaka, Malaysia.


Selain itu, Dr. Sukhilmi juga sangat aktif dalam aktiviti sosial. Beliau merupakan ahli aktif dan bekas Pengerusi Persatuan KIWANIS Malaysia dari tahun 2003 hingga 2008.

Encik Azman bin Abdul Jalil
Encik Azman Bin Abdul Jalil

Ahli Farmasi / Pengawalseliaan

Pengarah Hal Ehwal

Encik Azman memperolehi Ijazah Sarjana Muda Farmasi (Kepujian) dari University of El-Mansourah, Mesir pada tahun 1983. Beliau adalah ahli farmasi berdaftar dengan Lembaga Farmasi Malaysia sejak tahun 1984. Selepas tamat pengajian, beliau menyertai Kementerian Kesihatan Malaysia sebagai Pegawai Penguatkuasa Farmasi.

 

Pada tahun 1992, beliau meninggalkan Kementerian Kesihatan Malaysia dan menyertai Xepa Soul Pattinson (M) Sdn Bhd sebagai ahli farmasi. Pada tahun 1995, beliau menyertai Kotra Pharma (M) Sdn Bhd sebagai Pengurus Jaminan Kualiti dan kemudiannya dinaikkan pangkat ke Pengurus Kilang pada tahun 2001. Beliau meninggalkan syarikat itu pada tahun 2003, dan selepas itu beliau menyertai Applied Chemie (M) Sdn Bhd sebagai Pengarah Teknikal dan Latihan.

 

Pada tahun 2006, Encik Azman memulakan firma perundingannya sendiri, A1 Consultancy & Integrated Services Sdn Bhd, yang mengkhusus dalam menyediakan perkhidmatan perundingan farmaseutikal serta latihan dan pendaftaran ubat-ubatan, ubat-ubatan tradisional (herba), suplemen kesihatan, kosmetik dan produk perubatan veterinar

 

Encik Azman ialah ahli Persatuan Farmaseutikal Malaysia, Persatuan Ubat Parenteral dan Institut Teknologi Pengesahan. Beliau juga merupakan ahli exco Persatuan Kejuruteraan Farmaseutikal Antarabangsa (ISPE) Gabungan Malaysia.