fbpx

Berkhatan Dewasa: Jangkaan Pemulihan

Senarai Kandungan

Jangkaan Pemulihan Berkhatan Dewasa

Dewasa-Berkhatan-Pemulihan-Jangkaan-Ilustrasi-Foto

Sebelum kita masuk ke dalam pemulihan berkhatan. Mari kita faham bahawa - Berkhatan dewasa terdiri daripada doktor pembedahan mengeluarkan kulit yang meliputi foreskin, atau kulit yang menutupi kepala zakar. Doktor "menolak" foreskin ke bawah kepala zakar, dan kemudian memotongnya. Mereka kemudian menjahit tepi menggunakan jahitan kecil, boleh dibubarkan, dan prosedur selesai. 

Ini adalah salah satu prosedur pembedahan terpendek yang wujud, dan kebanyakan lelaki bebas untuk pulang ke rumah pada hari yang sama. Doktor mungkin telah menggunakan salah satu daripada beberapa teknik Pemulihan berkhatan dan masa penyembuhan adalah sama melainkan ZSR Stapler digunakan, yang mempunyai masa pemulihan berkhatan yang lebih mudah dan lebih cepat.

Pemulihan Berkhatan Lelaki Dewasa Tradisional

Untuk beberapa hari pertama selepas berkhatan, zakar mungkin lebam, bengkak, dan menyakitkan. Ini adalah jangkaan biasa, dan ia tidak boleh sangat menyakitkan. Ubat-ubatan sakit kaunter seperti ibuprofen atau acetaminophen harus mengurangkan gejala-gejala ini.

Gambar lelaki memegang pangkal pangkal dalam blog tentang pemulihan berkhatan

Anda akan mempunyai berpakaian di kawasan pembedahan atau yang meliputi seluruh zakar. Doktor akan mengarahkan anda bila untuk membuang persalinan. Anda perlu memakai seluar dalam anda selesa, tetapi itu cukup pemasangan borang untuk memegang keseluruhan zakar tegak. Ini akan mempercepatkan masa pemulihan berkhatan dengan membantu mengurangkan bengkak.

Menjaga Diri Anda di Rumah

 • Dapatkan rehat yang mencukupi kerana ini mempercepatkan pemulihan.
 • Tutup pangsa anda dengan kain, dan sapukan pek ais setiap 2 hingga 3 jam selama 20 minit pada satu masa untuk hari pertama.
 • Letakkan zakar anda supaya ia menegakkan seluar dalam anda untuk meningkatkannya.
 • Cuba berjalan setiap hari, dan tingkatkan jumlah dengan kenaikan kecil setiap hari.
 • Keluarkan sebarang persalinan selepas doktor memberikan okay. Rendam dalam mandian hangat untuk membantu meringankan pembalut.
 • Mandi atau mandi pendek selepas pembalut telah dikeluarkan.
 • Pastikan anda menghadiri sebarang janji temu susulan, dan pastikan nombor doktor dan jururawat anda tersedia untuk digunakan.
 • Simpan senarai semua ubat yang anda ambil.
 • Hubungi talian doktor atau jururawat anda dengan sebarang isu atau soalan.

Perkara yang Perlu Dielakkan

 • Elakkan aktiviti berat seperti berbasikal, berlari, aerobik, angkat berat selama empat minggu, atau sehingga doktor anda memberi anda kelulusan.
 • Jangan melancap atau melakukan persetujuan selama enam minggu. Ereksi adalah perkara biasa dan dibiarkan bersendirian.
 • Jangan merangsang zakar.

Penjagaan susulan adalah bahagian penting dalam pemulihan anda. Memastikan janji temu tersebut penting, tetapi ia juga penting untuk mengetahui panggilan untuk bantuan 911 sekiranya mana-mana situasi ini timbul:

 • Anda lulus (hilang kesedaran).
 • Menghadapi masalah bernafas, batuk darah atau sesak nafas.

Sekiranya mana-mana keadaan berikut timbul, adalah penting untuk mendapatkan nasihat segera daripada doktor anda:

 • Anda mempunyai kesakitan yang tidak lega selepas mengambil ubat tahan sakit.
 • Anda mempunyai jahitan longgar atau kanris anda datang terbuka.
 • Pembalut rendam melalui dengan darah merah terang.
 • Nanah longkang dari kawasan itu.
 • Anda mula menjalankan demam.
 • Anda tidak boleh membuang air kecil.
Anda mempunyai gejala jangkitan saluran kencing yang termasuk:
 
  1. Kesakitan atau pembakaran apabila anda membuang air kecil.
  2. Kekerapan kencing tanpa lulus banyak air kencing.
  3. Kesakitan di dalam flank yang berada di bawah rusuk, tetapi di atas pinggang, di kedua-dua belah badan.
  4. Darah dalam air kencing anda.
  5. Demam.

Diet

 • Anda boleh kembali ke diet biasa melainkan jika anda berurusan dengan perut yang kecewa, kemudian berpegang kepada makanan hambar, mudah dicerna seperti roti bakar, nasi, yogurt atau ayam.
 • Minum banyak cecair melainkan jika doktor anda memesan sebaliknya.

Ubat

Doktor anda mungkin menghantar anda pulang dengan ubat-ubatan preskripsi, dan mereka akan memberikan maklumat mengenai arahan. Ambil ubat-ubatan ini sama seperti yang diarahkan.

Jika anda mengambil aspirin atau pencair darah sebelum pembedahan, doktor anda akan mengarahkan anda jika dan apabila anda memulakan semula ubat.

Ambil ubat tahan sakit betul-betul seperti yang ditetapkan.

Jika anda tidak mengambil ubat sakit preskripsi, berunding dengan doktor anda mengenai ubat-ubatan kaunter.

Jangan ambil dua atau lebih ubat tahan sakit sekaligus melainkan diarahkan oleh doktor anda. Banyak ubat tahan sakit mengandungi acetaminophen, yang boleh membahayakan hati anda.

Jika doktor anda menetapkan antibiotik, jangan berhenti mengambilnya walaupun anda berasa lebih baik. Adalah penting untuk menyelesaikan keseluruhan kursus yang ditetapkan untuk memastikan jangkitan dibersihkan atau dicegah.

Jika anda merasa seperti ubat sakit yang ditetapkan membuat anda sakit pada perut anda, sama ada mengambil ubat anda dengan hidangan kecil atau meminta ubat sakit jenis yang lain.

Berkhatan dan Pemulihan ZSR

Walaupun pelbagai teknik telah digunakan untuk mencapai berkhatan yang berjaya, adalah dinasihatkan untuk memilih yang terbaik di sana dan pada masa ini, ia tidak lebih baik daripada Peranti Berkhatan Stapler ZSR. Alat ini adalah generasi ketiga dan teknik berkhatan lelaki terkini, menawarkan kebolehpercayaan mesin, ketepatan, dan kemudahan penggunaan. ZSR mengukur saiz foreskin yang tepat yang boleh dikeluarkan dengan selamat dan membantu doktor mencapai ketepatan semasa proses. Ia juga melibatkan teknik dan produk canggih untuk kawalan pendarahan dan kesembuhan.

Jika dibandingkan dengan kaedah di atas yang memerlukan jahitan, kaedah stapler ZSR adalah lebih cekap.

 • Masa pembedahan yang lebih pendek
 • Tahap kepuasan pesakit yang lebih tinggi dengan penampilan zakar
 • Kesakitan operasi yang lebih rendah
 • Kehilangan darah operasi yang lebih rendah
 • Kehilangan darah pasca-operasi yang lebih rendah
 

Arahan selepas operasi lebih santai, dengan semua aktiviti selain daripada senaman berat yang dibenarkan untuk disambung semula. Staples ditutup dengan pembalut anjal yang boleh longgar dan diselaraskan sehingga tiga jam selepas operasi. Selepas tiga hari, pesakit dapat menukar persalinan dan membasmi kawasan dengan ioindine. Selepas seminggu, mandi dibenarkan dengan arahan untuk memastikan kawasan luka kering dan membasmi kuman dengan ioindine. Kawasan ini tidak perlu dibungkus, tetapi jika kawasan glans terlalu sensitif, anda boleh menutupnya dengan kain kasa. Senaman berat adalah dilarang selama satu bulan, dan aktiviti seksual adalah dilarang selama 50 hari selepas beroperasi.

Suturing mula jatuh secara automatik seminggu selepas prosedur, dan kebanyakannya akan jatuh dalam tempoh 10 hingga 15 hari selepas operasi. Ia adalah luar biasa untuk staples tinggal sehingga empat minggu.

Memandangkan bukan sahaja pembedahan yang lebih mudah tetapi pemulihan yang lebih mudah, kaedah stapler ZSR akan menguasai kepakaran urologi berkhatan. Cari pilihan ini untuk tersedia untuk berkhatan bayi, dan juga mencarinya sebagai pilihan untuk pembedahan rekonstruktif, atau hanya untuk mendapatkan berkhatan kemudian dalam hidup. Berkhatan dewasa adalah keputusan yang sangat penting dan berubah-ubah hidup untuk dibuat, dan mempunyai lebih banyak pilihan memastikan bahawa ia lebih mudah dan lebih mudah bagi mereka yang ingin mendapatkan berkhatan.

Borang anda tidak dapat disimpan. Sila segarkan semula halaman dan cuba lagi.
Borang anda telah berjaya diserahkan.

Langgan surat berita kami dan kekal dikemaskini.

Kongsi di facebook
Facebook
Kongsi di twitter
Twitter
Kongsi pada linkedin
Linkedin

Piawaian Penyemakan Fakta Nano Medic Care (NMC)

Pasukan Nano Medic Care (NMC) komited untuk menyediakan kandungan yang memenuhi piawaian editorial tertinggi untuk ketepatan, sumber, dan analisis yang tidak berat sebelah. Setiap artikel disemak fakta sepenuhnya oleh ahli rangkaian profesional kami dari industri penjagaan kesihatan. Di samping itu, kami tidak bertolak ansur dengan sebarang tahap plagiarisme, niat tidak beretika atau berniat jahat daripada pengarang, penyunting dan penyumbang kami.

 1. Semua artikel diperlukan untuk memasukkan maklumat latar belakang yang relevan dan konteks dengan syarat atau topik tertentu.
 2. Semua subjek, sebut harga, dan statistik data yang digunakan di dalam artikel mesti menyediakan rujukan atau pautan ke sumber asal. Kami memastikan kandungan menunjukkan mengapa sebarang statistik yang dibentangkan adalah relevan.
 3. Semua kandungan yang berkaitan dengan preskripsi baru, amalan, prosedur, etcetera mesti menerangkan dengan kejelasan penuh ketersediaan, sasaran rawatan, harga, kesan sampingan yang tidak diingini, interaksi yang diketahui, dan penggunaan luar label, jika sesuai.
 4. Semua kajian dan dokumen penyelidikan yang dirujuk hendaklah daripada jurnal, profesional atau persatuan akademik yang bereputasi baik dan relevan.
 5. Sebarang potensi konflik yang menarik yang berkaitan dengan beberapa kajian atau sumber harus ditunjukkan dengan jelas kepada pembaca.
 6. Semua artikel mesti mengandungi ulasan yang sahih daripada lebih daripada dua pakar yang berkelayakan dengan kelayakan dan pautan yang sesuai kepada persatuan yang berkaitan atau karya yang diterbitkan. Penjagaan Ubat Nano