fbpx

Foreskin Berlebihan Selepas Berkhatan

Foreskin Berlebihan Selepas Berkhatan

Semakan berkhatan adalah prosedur yang jarang berlaku dan luar biasa tetapi perlu, pada masa-masa tertentu. Ia diperlukan jika prosedur berkhatan pertama tidak menghasilkan keputusan yang memuaskan untuk pesakit. Klik untuk Baca Lagi

Berkhatan Fakta Lelaki

Berkhatan lelaki adalah prosedur pembedahan tertua yang dirancang yang dilakukan di seluruh dunia. Ibu bapa memilih untuk mempunyai anak-anak mereka berkhatan atas sebab-sebab termasuk agama, amalan sosial, budaya dan perubatan. Klik untuk Baca Lagi

Makanan untuk Dimakan Selepas Berkhatan untuk Membantu Pemulihan

Seperti mana-mana jenis pembedahan lain, keupayaan tubuh kita untuk sembuh dengan cepat dan dengan hasil yang terbaik bergantung kepada penjagaan selepas pembedahan dan diet ia menerima secara langsung selepas operasi. Mengetahui makanan apa yang perlu dimakan selepas berkhatan boleh membantu badan untuk mengurangkan keradangan, mengekalkan tindak balas imun yang sihat, dan sembuh lebih cepat manakala makanan tertentu boleh mempunyai kesan yang bertentangan dan boleh melambatkan proses penyembuhan dengan menyebabkan keradangan dan kesan negatif lain untuk proses penyembuhan.

Apa itu Redundant Foreskin?

The Redundant Foreskin adalah jumlah foreskin yang berlebihan meliputi kepala zakar lelaki sepenuhnya sebelum ia ditolak. Kulit ini sering membawa kepada pelbagai masalah kesihatan, terutamanya jika lelaki tidak dapat menarik balik foreskin sepenuhnya dari kepala zakar. Orang sedemikian akan memerlukan lawatan ahli urologi untuk pemeriksaan dan rawatan yang dipertingkatkan untuk mencegah isu-isu kesihatan yang ketara.

Apa itu Phimosis?

Apa itu Sepanduk Phimosis

Phimosis adalah keadaan kesihatan di mana foreskin tidak boleh ditarik balik atau ditarik balik atau ditarik balik di luar kegemilangan. Ia adalah yang paling lazim di kalangan lelaki, kedua-dua pediatrik dan orang dewasa. Pengetatan prepuce [foreskin] disebabkan oleh menyempitkan tisu pra-matang, menyebabkan lekatan antara foreskin dan glans.

Berkhatan Dewasa: Jangkaan Pemulihan

Jangkaan Pemulihan Berkhatan Dewasa

Doktor mungkin telah menggunakan salah satu daripada beberapa teknik Masa pemulihan dan kesembuhan adalah sama melainkan ZSR Stapler digunakan, yang mempunyai masa pemulihan yang lebih mudah dan cepat.