fbpx

Monitor dan Faedah Gred Perubatan

Dengan kemajuan dalam sains perubatan, doktor telah menjadi semakin bergantung kepada teknologi pengimejan untuk melakukan tugas mereka dengan baik. Walau bagaimanapun, perbezaan dalam over-the-rak dan paparan perubatan bermakna bahawa memilih peralatan yang betul adalah penting. Klik untuk Baca Lagi

Radiograf Konvensional dan Dikira

Banner Radiograf Konvensional dan Dikira

Apabila ia datang kepada radiograf, terdapat beberapa kaedah pengimejan yang ada. Ini termasuklah radiograf konvensional, radiograf berkomputer, dan radiograf digital, antara lain. Masing-masing mempunyai kebaikan dan keburukan radiografi digital yang perlu dipertimbangkan oleh pengamal apabila memutuskan penyelesaian yang betul.

Sejarah Radiograf Digital

Dalam artikel ini mengenai radiograf digital (DR), kita akan membincangkan sejarah sistem X-ray digital ini, bagaimana ia berfungsi, faedahnya, dan dua sistem pengimejan digital (digital radiography (DR) dan radiograf berkomputer (CR) yang tersedia hari ini.

Perbandingan CR dan DR

Radiograf

Radiograf berkomputer (CR) & radiograf digital (DR) telah menjadi bersahaja dalam kemudahan pengimejan di seluruh dunia.

Dalam tulisan ini, kami akan menyelam lebih mendalam ke dalam radiograf digital vs radiograf berkomputer dan membincangkan semua yang anda perlu tahu tentang kedua-dua sistem radiograf ini.