fbpx

Piawaian Editorial

Nano Medic Care Sdn Bhd

Di Nano Medic Care, kami mahu anda mempercayai kami dengan maklumat yang kami tawarkan. Kami gembira untuk menawarkan wawasan ke dalam proses penciptaan kandungan kami dan bagaimana kami mencapai ketepatan, panduan lurus ke titik, langkah seterusnya yang boleh diambil tindakan, dan kandungan semasa.

Maklumat kesihatan dan kesejahteraan ada di mana-mana; dalam talian, dalam jurnal dan majalah, buku, radio, dan televisyen. Walau bagaimanapun, mendapatkan kandungan kesihatan yang mendidik, berguna, dan berwibawa boleh mencabar. Nano Medic Care mendefinisikan semula bidang penciptaan kandungan kesihatan, menjadikannya mudah didapati dan difahami untuk membantu anda membuat keputusan kesihatan yang rasional untuk diri sendiri dan keluarga anda.

Untuk mendapatkan kandungan yang boleh diambil tindakan, kami memecahkan topik yang kompleks ke dalam bit yang mudah difahami sambil mengelakkan jargon industri. Anda akan berasa yakin dengan panduan kesihatan kami, sama ada anda memerlukan fakta mengenai keadaan kesihatan tertentu, keadaan perubatan yang berulang, atau kesejahteraan umum.

Kami mempunyai pendekatan holistik untuk penciptaan kandungan kami, menangani kesejahteraan anda dengan membantu anda mewujudkan keharmonian antara kesihatan fizikal dan gaya hidup anda untuk memenuhi 'kesihatan seluruh orang.' Kami menyedari bahawa dengan meliputi pelbagai topik dari pelbagai sudut pandangan.

Setiap individu mempunyai keperluan kesihatan dan gaya hidup yang unik. Itulah sebabnya NMC mencipta maklumat kesihatan yang semua inklusif dan empati. Kami bukan penghakiman kerana objektif kami adalah untuk memenuhi keperluan sesiapa sahaja dalam mengejar bantuan dan nasihat perubatan.

Kenyataan Misi

Kami berhasrat untuk menjadi rakan kongsi yang boleh dipercayai dalam usaha anda untuk memenuhi kesihatan dan kesejahteraan.

Proses Penciptaan Kandungan NMC

Editor dan pasukan profesional perubatan kami didedikasikan untuk menawarkan kandungan berkualiti dan pengalaman pembaca yang tidak dapat ditandingi dengan mematuhi piawaian dan amalan kewartawanan peringkat tinggi. Mengetahui masa, anda memerlukan bimbingan kesihatan, dan pelan tindakan yang perlu diambil adalah penting untuk mengekalkan kesejahteraan fizikal yang apt. Panduan kami adalah komprehensif, tidak mendkriminasi, jujur, dan tepat pada masanya.

Krew Profesional Kami

Proses penciptaan kandungan NMC terdiri daripada pemeriksaan fakta dan semakan menyeluruh oleh penulis, penyunting, wartawan, dan penyumbang yang berkelayakan dalam industri kesihatan. Kami juga mempunyai pasukan profesional perubatan (merentasi bidang yang berbeza) yang bimbingan dan sumbangannya memainkan peranan penting dalam proses editorial kami. Mereka termasuk pengamal perubatan am yang diperakui lembaga kepada pakar pelbagai bidang, ahli farmasi, pakar pemakanan dan pakar pemakanan untuk menyebut beberapa.

Proses Semakan Menyeluruh

Kandungan kesihatan dan perubatan NMC menjalani semakan perubatan yang mantap oleh sekumpulan profesional kesihatan atau wartawan yang berkelayakan yang berpengetahuan dalam pemeriksaan fakta untuk mengurangkan sebarang kebimbangan ketepatan. Pasukan semakan perubatan terdiri daripada pakar yang bertahun-tahun berpengalaman dalam amalan perubatan, penyelidikan dan ujian, dan pengurusan kes pesakit.

Penulis Kami

Kami mempunyai pasukan penulis pakar yang bersemangat dan berpengetahuan mengenai topik yang kami liputi. Semua penulis kami menjalani proses saringan kritikal untuk memastikan mereka dapat menyampaikan artikel kesihatan dan kesejahteraan yang berkualiti. Proses pemeriksaan penulis kami melihat pengetahuan mereka dan pengalaman hidup praktikal mengenai setiap subjek. Kami menawarkan mereka latihan mengenai penyelidikan terbaik dan amalan penyumberan kandungan untuk panduan kesihatan standard tinggi. Maklum balas tetap dan latihan vokasional kami memastikan mereka berkembang secara bertulis beberapa kandungan kesihatan yang paling bermaklumat.

Sumber, Rujukan dan Petikan

Kami amat menganggap kualiti kandungan, dan kami tegas tentang di mana kami mendapat maklumat dan data kesihatan kami. Kami bergantung kepada sumber yang berwibawa, seperti kertas yang dikaji semula oleh rakan sebaya, agensi kerajaan, persatuan kesihatan, kemudahan penyelidikan akademik dan perubatan.

Penulis kami menyelidik setiap artikel dengan lebih mendalam, dan sumber-sumber diperiksa untuk memastikan mereka berwibawa, berorientasikan matlamat, dan baru dikeluarkan. Kami memastikan bahawa sebarang statistik, rujukan saintifik, dan penyelidikan akademik yang dipetik dalam artikel di hiperpautan dalam setiap bahagian atau diserlahkan sebagai nota kaki di setiap pangkalan artikel.

Melaporkan Isu-isu Baru Muncul apabila Ia Timbul

Pasukan profesional kami sentiasa mencari apa-apa maklumat baru atau kemajuan dalam industri kesihatan dan kesejahteraan. Kami mengemas kini setiap artikel sebaik sahaja kami memperoleh maklumat baru yang mempengaruhi perkara tertentu. NMC mempunyai jadual penyelenggaraan artikel rutin, walaupun maklumat mungkin berubah disebabkan oleh isu-isu berikut:

· Perubahan piawaian penjagaan kesihatan

· Kemunculan dasar kesihatan baru

· Kelulusan dan pengingatan semula ubat-ubatan farmaseutikal

· Cadangan amalan mengganggu

· Maklum balas dan kebimbangan penonton

Apabila pembaca menimbulkan isu mengenai sebarang kandungan, kami mengambil tindakan pembetulan serta-merta. Ia mungkin sebarang kebimbangan, dari ketidaktepatan, maklumat yang bercanggah, ketinggalan zaman, dan berat sebelah. Pasukan editorial kami akan meneliti maklum balas, semakan fakta, mengenal pasti bahagian kandungan yang perlu berubah dan menyampaikan artikel yang dikemas kini.

Jika anda mempunyai sebarang maklum balas, isu, cadangan, atau komen tentang kandungan kami, klik di sini.

Gaya dan Suara

Nada kita hangat dan mesra – namun berwibawa dan progresif. Bahasa perubatan berkembang, dan kita mengubah kita dengan sewajarnya. Kami faham bahawa hal-hal kesihatan mempengaruhi setiap individu secara berbeza dan menghormati pilihan kata-kata mana-mana orang apabila mereka memberi komen atau berkongsi pengalaman hidup mereka.

Semua artikel kami ditulis mengikut gaya Associated Press (AP) dan Panduan Gaya NMC kami yang dipatenkan, yang berdasarkan empat tonggak utama: ketepatan, kesederhanaan, empati, dan keterangkuman. Kami menyokong bahasa positif yang memberi inspirasi kepada harapan dan langkah seterusnya yang boleh diambil tindakan. Kami bekerjasama dengan penyokong komuniti dan menyelidik lingua baru dalam pelbagai komuniti kesihatan untuk memastikan kami menyampaikan maklumat kesihatan dalam bahasa yang sedar. Kami berhati-hati tentang pilihan perkataan kami, menghapuskan apa-apa pertimbangan dan stigma untuk memperkasakan penonton kami.

Empati: Penekanan No. 1 Kami

Anda adalah teras apa yang kami lakukan, dan kami tidak boleh mendakwa sebagai rakan kongsi kesihatan anda yang dipercayai jika kami tidak dapat berkongsi sudut pandangan yang sama seperti anda. Kami menggesa sesiapa yang menyumbang kepada artikel kami untuk mempertimbangkan sudut pandangan pembaca, untuk cuba meletakkan diri mereka dalam kasut mereka - untuk mempunyai empati.

Kami menggunakan bahasa yang mudah, mesra, dan hangat. Kami juga menyediakan pelan tindakan yang jelas untuk memastikan anda mengambil lompatan anda ke arah kesihatan dan kesejahteraan memenuhi. Selain itu, kita sensitif tentang bahasa yang kita gunakan. Kami memenuhi semua orang dan menunjukkan belas kasihan kepada situasi kesihatan pembaca kami. Ini adalah pendekatan yang memberi tumpuan kepada pengguna yang membentuk asas proses editorial kami.

Kami Mengalu-alukan Maklum Balas Anda

Kami mahu anda mempunyai pengalaman kesihatan yang sangat baik dengan kami dan merasakan sebahagian daripada persaudaraan NMC. Itulah sebabnya kami mengalu-alukan cadangan dan kritikan anda mengenai penyampaian kandungan kami supaya kami dapat menjadikannya lebih baik untuk anda.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, isu, atau komen tentang mana-mana artikel: petikan yang tidak tepat, kebolehpasaraan kandungan, atau kandungan ketinggalan zaman, anda boleh memberitahu kami dengan berkongsi dengan kami di sini.