fbpx

Pasukan Editorial Perubatan

Nano Medic Care Sdn Bhd

Pasukan Hal Ehwal Perubatan NMC adalah krew penilaian kualiti kami, memastikan bahawa semua artikel, produk dan perkhidmatan kami mematuhi piawaian perubatan tertinggi. Mereka juga mengekalkan hubungan hangat dengan pakar perubatan yang mengkaji semua kandungan klinikal dan ubat-ubat kami. Bersama-sama dengan pasukan doktor, jururawat, profesional kesihatan awam, dan penyokong pesakit kami, mereka memastikan bahawa kandungan yang anda baca adalah tepat, berasaskan fakta, berwibawa, telus, dan semasa.

Sebagai penyedia kandungan perubatan terkemuka di Malaysia, Nano Medic Care tidak lebih daripada sekadar membuat artikel kesihatan yang berkualiti. Kami melakukan penyelidikan dan pengawasan proaktif mengenai hal-hal kesihatan yang berbeza untuk menawarkan maklumat baru yang menjejaskan ruang penjagaan kesihatan. Kami memastikan anda mendapat maklumat terkini melalui cara berikut:

Kami menjalankan ulasan kandungan sebaik sahaja dasar perubatan baru, kelulusan dadah dan pengingatan semula, dan cadangan amalan penting muncul.

Sesetengah piawaian penjagaan kesihatan, terutamanya untuk kanser dan kencing manis, berubah dengan cepat. Oleh itu, kami menyemak kandungan mengenai topik tersebut dengan cepat.

Pasukan Hal Ehwal Perubatan kami memastikan bahawa kandungan sedia ada dan baru adalah tepat, mudah, dan berguna.

Di Nano Medic Care, matlamat kami adalah untuk menjadi rakan kongsi anda yang dipercayai dalam mengejar kesihatan dan kesejahteraan anda.

BERTEMU PASUKAN KAMI

potret Dr. Abdol Rashid Bin Masrom

Dr. Abdol Rashid Bin Masrom

Dr. Abdol Rashid adalah Doktor GP/Keluarga profesional dengan lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam perubatan umum.

Beliau adalah Ketua Pegawai Eksekutif Klinik Sejahtera, Klinik Kesihatan Am yang terletak di Taman OUG, Kuala Lumpur, Malaysia. Selain itu, beliau adalah Pengerusi Koperasi Doktor Swasta Berhad (KDKS), sebuah organisasi yang ditubuhkan untuk menerajui pembangunan amalan perubatan swasta di Malaysia. Dr. Abdol Rashid juga merupakan ahli jawatankuasa Perdim, sebuah persatuan yang dimulakan untuk mengintegrasikan doktor Islam di Malaysia dengan amalan mereka sendiri.

Dr. Rashid adalah seorang profesional kesihatan terkenal yang terkenal dengan dedikasi beliau untuk menyediakan penjagaan berkualiti tinggi kepada semua pesakitnya. Beliau pakar dalam penyakit umum, pembedahan kecil, pemeriksaan kesihatan, doktor perunding, demam, dan prosedur pembedahan—terutamanya berkhatan ZSR. Beliau adalah seorang jurulatih bertauliah ZSR. Beliau juga telah menampilkan wawancara yang disiarkan di pelbagai stesen televisyen dan radio, seperti TV Al-Hirah-Assalam Biz, Berita Harian, Radio Ikim FM, dan Sinchew Jit Poh.

Dr. Mohd Shafiz Mohd Zaini

Dr shafiz adalah pengamal perubatan am dengan kepentingan pembedahan.

Beliau telah terlibat secara aktif dalam pengurusan pembedahan di pelbagai hospital dan menguruskan kes pembedahan, luka dan masalah vaskular. Dalam tempoh ini dia terlibat dalam melakukan Sarjana Pembedahan.

Telah berkhidmat di hospital selama 10 tahun, beliau meninggalkan perkhidmatan untuk menyediakan penjagaannya untuk masyarakat tempatan.

Di kliniknya, beliau telah melakukan pelbagai pembedahan seperti buasir, penyingkiran ketulan dan juga berkhatan. Beliau telah terlibat dengan ZSR sejak 2017 dan mengesyorkan doktor dan pesakit untuk prosedur yang lebih selamat dan lebih baik.

Pegawai Perlindungan Sinaran Esun

Esun Lim

Esun mempunyai 30 tahun pengalaman dalam menyampaikan sokongan teknikal, pengurusan sumber dan kepimpinan rentas fungsian. Ini menjadikan beliau individu yang berkelayakan tinggi untuk membantu NMC! Dia mahir menyelesaikan apa-apa masalah yang datang dengan cepat dan cekap. Esun juga mempunyai kemahiran pemikiran kritikal yang sangat baik yang berguna untuk membantu menyelesaikan isu-isu yang rumit apabila ia timbul.

Pensijilan

2001- Pegawai Perlindungan Sinaran (RPO)

2020- Kakitangan Kompeten Teknikal Bioperubatan MDA