fbpx
WhatsApp

Pemantau Gred Perubatan dan Faedah

Fakta diperiksa by Esun

Jadual Kandungan

Dengan kemajuan dalam sains perubatan, doktor semakin bergantung kepada teknologi pengimejan untuk menjalankan tugas mereka dengan baik. Walau bagaimanapun, perbezaan dalam paparan over-the-shelf dan perubatan bermakna memilih peralatan yang betul adalah penting.

Terlalu banyak yang dipertaruhkan apabila menggunakan sistem pengimejan yang lebih lama, lebih rendah atau ketinggalan zaman apabila ralat boleh mengakibatkan salah diagnosis, atau lebih teruk. Inilah sebabnya mengapa pemantau gred perubatan yang betul akan membantu pakar perubatan membuat diagnosis yang betul dan menyelamatkan nyawa.

Jadi, apakah monitor gred perubatan yang betul? Tiada penyelesaian yang merangkumi semua untuk semua jabatan perubatan dan dengan semua pilihan yang tersedia, mungkin sukar untuk memilih monitor gred perubatan yang betul.

Kajian Klinikal

Kajian KlinikalPakar perubatan biasanya memerlukan pemantau gred perubatan kedua untuk kawalan kualiti dan modaliti PACS. Walaupun kebanyakan kerja dilakukan pada monitor pertama, monitor kedua boleh digunakan untuk edutainment pesakit, kerja pejabat, dan pemerolehan imej.

Dengan menggunakan monitor gred perubatan untuk kedua-dua paparan anda, anda boleh memastikan kualiti imej yang konsisten, penyelesaian IT yang cekap dan penghasilan semula yang tepat.

Keupayaan skrin sentuh dalam monitor perubatan boleh menghilangkan keperluan untuk peranti persisian, seperti tetikus atau papan kekunci, mengurangkan kekacauan yang disebabkan oleh wayar. Ini seterusnya meningkatkan keselamatan pesakit.

Kesan terhadap Keyakinan Doktor

Doktor-Keyakinan

Pemantau gred perubatan meningkatkan ketepatan diagnostik oleh doktor, menurut Albert Xthona. Beliau menegaskan bahawa walaupun monitor perubatan mempunyai tanda harga yang lebih tinggi daripada paparan komersial, penyelesaian perubatan adalah lebih murah dalam jangka pendek dan panjang apabila mempertimbangkan hasil profesional mereka.

Keupayaan monitor perubatan untuk menunjukkan butiran khusus dan memaparkan palet warna penuh, serta warna kelabu dalam imej yang terang. Doktor yang menggunakan gred pengguna boleh mengambil risiko salah tafsir kerana salah tafsir, mempertaruhkan keselamatan pesakit mereka. Ketepatan adalah penting kepada doktor, dan mereka mungkin tidak senang untuk mengorbankan prestasi monitor gred perubatan.

"Kajian menunjukkan bahawa ahli radiologi mendapat tafsiran yang betul dengan lebih cepat dengan paparan perubatan. [Kajian] juga menunjukkan bahawa terdapat lebih banyak kepastian dengan paparan yang lebih baik seperti yang terdapat dalam bilangan positif palsu yang lebih rendah dan lebih sedikit masa yang dihabiskan untuk melihatnya.”

Paparan Gred Pengguna lwn. Gred Perubatan

Gred Pengguna -Gred PerubatanSelama lebih dua dekad, monitor LED telah mula menggantikan monitor CRT tradisional untuk pengimejan diagnostik. Saiz paparannya yang lebih nipis mengurangkan keperluan tenaga dan resolusi panel rata yang dipertingkatkan menjadikan mereka cepat diterima pakai oleh ahli radiologi.

Walau bagaimanapun, peningkatan dalam pemantau gred pengguna nampaknya telah mengecilkan jurang antara mereka dan pemantau perubatan. Paparan 4K Ultra HD adalah resolusi yang sangat tinggi dan menarik kepada pengamal perubatan yang ingin menjimatkan wang.

Walaupun begitu, pemantau perubatan masih dilihat lebih unggul dalam konteks perubatan atas beberapa sebab utama.

  • ketekalan. Walaupun monitor pengguna mengecilkan jurang dari segi resolusi, pembiakan imej yang tepat tidak konsisten. Walaupun tidak begitu penting dalam konteks pejabat atau permainan video, pembiakan kualiti imej yang konsisten diperlukan untuk konteks perubatan.
  • Keperluan diagnostik. Pengilang monitor perubatan meletakkan tumpuan mereka pada mencipta produk yang memaparkan butiran kecil, bertentangan dengan monitor pengguna yang kurang tepat.
  • Waranti. Syarikat yang mengeluarkan monitor perubatan biasanya menawarkan jaminan yang lebih lama daripada pengeluar gred pengguna.
  • Mengurangkan Keletihan Mata – aras cahaya ambien dalam monitor perubatan direka untuk mengurangkan keletihan mata dan meningkatkan ketepatan diagnostik.

Walaupun mereka memiliki tanda harga yang lebih rendah, kos operasi, polivalensi, keperluan untuk menggantikan monitor gred pengguna dengan lebih kerap, dan ketidakupayaan mereka untuk memenuhi semua keperluan untuk diagnosis menjadikan mereka tidak bernilai wang mereka dalam jangka panjang.

Awas Gred Pengguna

Pemantau gred penggunaTerdapat pertimbangan terhadap penggunaan monitor gred pengguna untuk keperluan diagnostik untuk doktor. Peningkatan populariti COTS, disebabkan terutamanya oleh insentif kewangan, telah menjejaskan keselamatan pesakit dengan buruk, menurut NEC.

Walaupun ia lebih murah, pulangan pelaburan dengan monitor perubatan adalah lebih besar daripada COTS, disebabkan jangka hayat yang lebih lama, pencahayaan yang lebih tinggi dan jaminan lanjutan serta piawaian DICOM.

Keupayaan untuk melihat penyelewengan radiografi dikaitkan dengan kapasiti paparan untuk menunjukkan butiran kecil, kesesuaian untuk menunjukkan warna kelabu yang berbeza, dan menghasilkan imej terang yang konsisten.

Jangka hayat

jangka hayat-masa-Paparan perubatan perlu mengekalkan kecerahan yang konsisten dan kekal bebas artifak sepanjang hayatnya. Ini bermakna ia dijangka bertahan sekurang-kurangnya 5 tahun penggunaan "biasa", yang boleh bermakna penggunaan berterusan tanpa penurunan kualiti dan prestasi imej.

Walaupun pemantau pengguna boleh memberi anda gambaran bahawa mereka memiliki semua keperluan anda, mereka pasti akan gagal dalam jangka panjang. Pemantau perubatan adalah satu-satunya monitor yang memastikan kecerahan tinggi secara konsisten sepanjang hayatnya dan pematuhan dengan piawaian perubatan.

Inilah sebabnya mengapa monitor perubatan datang dengan tempoh jaminan yang lebih lama, bertahan sehingga 3 hingga 5 tahun. Tambahan pula, jaminan kualiti termaju, ditambah dengan data penyelenggaraan pintar memudahkan memanjangkan jangka hayat produk anda.

Shenzhen Beacon Display Technology Co., Ltd.

perubatan-paparan-teknologiDari segi teknologi paparan perubatan, inilah sebabnya saya menggunakan Teknologi Paparan Beacon Shenzhen. Produk berteknologi tinggi dan inovatif mereka menyediakan pemantau perubatan kepada industri perubatan di seluruh 68 negara di dunia.

Paparan perubatan mereka dibaca membolehkan saya melakukan tugas saya dengan lebih yakin, kelajuan dan ketepatan. kenapa? Kerana penyelesaian pengimejan gred perubatan mereka menawarkan ketepatan, kualiti, skala kelabu yang tinggi dan mematuhi piawaian DICOM.

Ketekalan dalam kecerahan imej, kejelasan dan spektrum skala kelabu yang lebih luas menjamin imej perubatan homogen pasukan kami semasa jangka hayat monitor, tetapi juga pada setiap paparan yang disambungkan ke rangkaian. Ini membenarkan rakan sekerja dalam sayap yang berbeza dapat melihat imej yang sama, memudahkan kerjasama jauh yang tepat.

Panel paparan kristal cecair (LCD), lebih kerap daripada tidak, mengalami ketidaksempurnaan paparan yang wujud, dikenali sebagai "bunyi". Pemantau Teknologi Paparan Beacon Shenzhen menangani isu tersebut melalui teknologi paparan bersepadu, memberikan kecerahan yang konsisten dan visualisasi skala kelabu.

Teknologi Paparan Beacon Shenzhen menjadikan monitor gred perubatan yang paling canggih dan berkaedah tersedia, memastikan saya dan pasukan saya di sini di Nano Medic Care mempunyai alat yang paling boleh dipercayai dan tahan lama untuk melaksanakan tugas kami dengan baik. Untuk maklumat lanjut tentang monitor perubatan berkualiti atau faedah lain daripada membeli daripada Nano Medic Peduli, sila hubungi kami disini.

Borang anda tidak dapat disimpan. Sila muat semula halaman dan cuba lagi.
Borang anda telah berjaya diserahkan.

Langgan surat berita kami dan kekal kemas kini.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nano Medic Piawaian Penyemakan Fakta Penjagaan (NMC).

. Nano Medic Pasukan Care (NMC) komited untuk menyediakan kandungan yang memenuhi piawaian editorial tertinggi untuk ketepatan, sumber dan analisis yang tidak berat sebelah. Setiap artikel disemak fakta sepenuhnya oleh ahli rangkaian profesional kami dari industri penjagaan kesihatan. Selain itu, kami tidak bertolak ansur dengan sebarang tahap plagiarisme, niat tidak beretika atau jahat daripada pengarang, editor dan penyumbang kami.

  1. Semua artikel dikehendaki memasukkan maklumat latar belakang dan konteks yang berkaitan dengan keadaan atau topik tertentu.
  2. Semua subjek, petikan dan statistik data yang digunakan dalam artikel mesti memberikan rujukan atau pautan kepada sumber asal. Kami memastikan kandungan menunjukkan sebab mana-mana statistik yang dibentangkan adalah berkaitan.
  3. Semua kandungan yang dikaitkan dengan preskripsi baharu, amalan, prosedur dan sebagainya mesti menerangkan dengan jelas sepenuhnya ketersediaan, sasaran rawatan, harga, kesan sampingan yang tidak diingini, interaksi yang diketahui dan penggunaan luar label, jika sesuai.
  4. Semua kajian dan dokumen penyelidikan yang dirujuk atau laporan hendaklah daripada jurnal, profesional, atau persatuan akademik yang bereputasi dan relevan.
  5. Sebarang potensi konflik yang menarik berkaitan dengan beberapa kajian atau sumber hendaklah ditunjukkan dengan jelas kepada pembaca.
  6. Semua artikel mesti menyertakan ulasan sahih daripada lebih daripada dua pakar yang berkelayakan dengan kelayakan yang sesuai dan pautan kepada persatuan atau karya yang diterbitkan yang berkaitan.Nano Medic Penjagaan