fbpx
WhatsApp

Malaysia #1 Monitor Perubatan Ulung

Beacon
Pemantau Perubatan Beacon

Paparan monitor perubatan sedia memenuhi semua permintaan tinggi pengimejan perubatan. Ia mempunyai kecerahan yang konsisten, dan imej juga bebas hingar dengan kelebihan teknologi mempertingkat imej.

Monitor perubatan mesti memenuhi piawaian perubatan yang ditetapkan seperti bacaan ergonomik dan harus mempunyai pematuhan automatik seperti DICOM.

Monitor perubatan mempunyai nilai klinikal penting, membantu ramai doktor perubatan memberikan diagnosis yang betul tidak seperti 1K monitor di mana anda perlu membesarkan imej, oleh itu paparan perubatan mempunyai nisbah bunyi isyarat yang lebih tinggi, dan ia boleh meminimumkan kesalahan diagnosis.

Ciri-ciri Paparan Gred Perubatan

Paparan perubatan mempunyai ciri khusus yang menjadikannya lebih baik daripada paparan biasa. Berikut adalah beberapa ciri.

Perisian Imej Kualiti Jaminan

Kriteria kualiti jaminan (QA) perubatan untuk paparan perubatan memerlukan paparan konsisten dalam mengekalkan kualiti imej optimum dari semasa ke semasa. Ia mungkin terjadi dengan adanya perisian imej QA automatik dan litar penstabilan lampu latar. Kualiti imej ialah faktor kritikal dalam memilih paparan gred perubatan untuk tafsiran tepat keadaan perubatan seperti menggunakan imej x-ray.

Paparan Ergonomik Tidak Reflektif

Paparan perubatan cukup besar, dan keupayaan skala mengikut muat untuk mempamerkan imej perubatan dengan penglihatan yang optimum. Paparan ini memudahkan ahli radiologi untuk mentafsir imej dengan tepat tanpa beban. Skrin juga tidak reflektif membolehkan ia selesa untuk mengambil bacaan.

Pengimejan Multimod

Kebanyakan monitor perubatan mempunyai ciri pengimejan pelbagai mod. Paparan ini menjadikan perbandingan mungkin sebelah menyebelah tanpa perlu menukar paparan. Anda boleh melihat kedua-dua warna dan skala kelabu pada satu skrin.

Komponen Berkualiti Unggul

Pengilang monitor perubatan memasang komponen berkualiti tinggi, memastikan paparan tahan sehingga empat kali lebih lama berbanding dengan monitor pengguna resolusi tinggi. Paparan unggul seperti Monitor Perubatan Beacon memudahkan pemantauan pesakit, dan ia adalah penting dalam memberi amaran awal tentang kesihatan yang semakin merosot.

Monitor Perubatan Diagnostik

Skrin komputer perubatan yang memaparkan imej x-ray.

Stesen Kerja Monitor Perubatan Dua Skrin

Pemantau perubatan memaparkan imej x-ray pada skrin komputer.

Stesen Kerja Monitor Perubatan Dwi-Skrin

Pemantau perubatan memaparkan imej x-ray pada skrin komputer.

Stesen Kerja Monitor Perubatan Tiga Skrin

Paparan Beacon adalah yang Terbaik.

Shenzhen Beacon Display Technology ialah perusahaan inovasi berteknologi tinggi yang terus menyediakan aplikasi pengimejan perubatan profesional seperti monitor perubatan kepada industri perubatan kepada lebih 68 negara di seluruh dunia.

Pengeluar peralatan seperti Olympus, Xion, Storz, Pentax, Mindray, Sonoscape adalah beberapa nama besar yang kami bekerjasama untuk memastikan bahawa hanya teknologi terbaik mencapai pasaran.

Kami adalah peneraju dunia dalam menawarkan paparan perubatan, membekal monitor perubatan kepada sekurang-kurangnya 5000 hospital, dan kami pantas menyesuaikan diri dengan perubahan teknologi untuk memastikan kemudahan anda melakukan diagnosis dan rawatan yang lebih baik.

Menunjukkan ciri-ciri monitor perubatan

Jenis Monitor Perubatan Yang Ditawarkan

Paparan resolusi tinggi kami sesuai untuk memenuhi keperluan pengimejan perubatan yang berbeza, bergantung pada permintaan kemudahan perubatan anda. Fungsi berbilang sentuhan memastikan anda boleh membaca antara muka dengan mudah dan menambah baik aliran kerja.

Apakah Maksud Paparan Gred Perubatan untuk Monitor Komputer

Piawaian untuk mentafsir kebanyakan imej radiografi ialah paparan monokrom berkualiti tinggi yang digunakan dalam kemudahan penjagaan kesihatan.

Monitor perubatan lebih mahal tidak seperti skrin biasa, dan ia mempunyai kecerahan tinggi, resolusi tinggi, hingar rendah, nisbah kontras yang tinggi dan fungsi pemindahan modulasi yang unggul daripada paparan warna.

paparan monitor perubatan suar 4

Paparan Gred Perubatan lwn Monitor Gred Pengguna

Oleh kerana komponen berkualiti unggul dalam paparan gred perubatan, ia boleh bertahan empat kali lebih lama daripada monitor gred pengguna. Kualiti yang lebih baik datang dengan kos yang lebih tinggi, oleh itu harga yang kecil sahaja diperlukan untuk membayar pengeluaran imej berkualiti dalam jangka masa panjang.

Perbezaan utama selain itu ialah ciri pengimejan berbilang moditi dan resolusi tinggi bagi paparan perubatan tidak seperti paparan gred pengguna yang tidak begitu maju.

Kepentingan menggunakan Paparan gred Perubatan untuk Tetapan Penjagaan Kesihatan

Penjagaan kesihatan adalah sensitif kepada keperluan khusus untuk menjalankan diagnostik preskripsi rawatan. Anda harus menggunakan monitor yang disyorkan untuk kualiti jaminan. Berikut ialah beberapa faedah yang boleh anda perolehi daripada menggunakan Paparan gred perubatan yang berkualiti.

Monitor Perubatan
Ketepatan Imej yang Tinggi

Paparan gred perubatan menawarkan ketepatan yang tinggi, kerana ketepatan pembiakan imej. Ketepatan dalam mentafsir imej dapat meminimumkan kesilapan dalam diagnosis dan membantu menyelamatkan nyawa.

Jangka hayat yang panjang

Komponen berkualiti tinggi dalam monitor perubatan menjadikannya pelaburan yang bernilai, kerana anda boleh menggunakannya selama bertahun-tahun sebelum anda perlu menggantikannya.

Skrin Ergonomik untuk Melihat

Pakar radiologi perlu mentafsir ratusan imej perubatan setiap hari, dan mereka menghabiskan sebahagian besar hari mereka melihat paparan ini. Saiz dan konfigurasi ergonomik monitor gred perubatan ini menjadikannya selesa untuk bekerja dalam masa yang lama.

Kualiti Konsistensi

Konsistensi dalam penghasilan kualiti imej adalah standard dalam aplikasi perubatan. Sebaliknya, kualiti konsistensi tidak diperlukan untuk paparan gred pengguna.

Mematuhi Piawaian Perubatan

Monitor diagnostik selalunya memenuhi piawaian yang ditetapkan oleh komunikasi digital dalam Perubatan, DICOM. Paparan kualiti ini digunakan untuk memastikan agar anda mematuhi piawaian DICOM dalam menawarkan diagnosis yang tepat.

Jejak Global

pembentangan mengenai jejak global untuk pemantau perubatan

Keperluan untuk Monitor Perubatan yang digunakan dalam pelbagai jenis Pengimejan Perubatan

Monitor perubatan mesti memenuhi kriteria DICOM agar mereka berfungsi dengan berkesan. Berikut adalah beberapa keperluan yang layak digunakan untuk kemudahan perubatan.

  • Teknologi panel LCD dengan sudut tontonan yang luas adalah sesuai.

  • Panel harus mempunyai sambungan digital seperti HDMI, DisplayPort atau DVI-D dan bukannya VGA.

  • Piawaian untuk minimum kecerahan monitor diagnosis ialah 350 cd/m2, manakala yang digunakan oleh pakar perubatan untuk mentafsir mamogram hendaklah sekurang-kurangnya 420 cd/m2.

Evolusi Paparan Pengimejan Perubatan

Sejak profesor Jerman Wilhelm Roentgen mencipta x-ray pada tahun 1895, terdapat minat yang mendalam untuk membangunkan paparan pengimejan yang lebih baik dan cekap. Dan dengan kelebihan kepada peningkatan dalam teknologi, paparan Beacon berkualiti tinggi tersedia di pasaran.

Tidak lama kemudian pada tahun 70-an, teknologi imbasan CT muncul, di mana imej diambil dalam siri bersiri kemudian disatukan untuk menggambarkan struktur dalaman badan. Pada masa yang sama, teknologi MRI berkembang, bekerja pada prinsip kemagnetan untuk mengambil imej badan.

Apabila teknologi baharu muncul, ia menyediakan asas untuk mencipta monitor perubatan yang berfungsi untuk merekod tanda-tanda vital pesakit.

Meja komputer dengan monitor perubatan.
Sekumpulan orang berdiri di atas peta dengan pemantau perubatan.

Adakah anda mempunyai Pembekal Boleh Dipercayai?

Banyak vendor monitor perubatan mendakwa mereka menjual paparan terbaik, tetapi mereka mungkin tidak memahami semua keperluan radiologi. Beacon Displays ialah peneraju dalam membekalkan monitor gred perubatan; syarikat perubatan global dan fasiliti kecil menggunakan produk kami untuk memacu kecekapan yang lebik baik.

Hubungi kami hari ini untuk mendapatkan sebut harga, dan kami akan menasihati anda tentang jenis monitor terbaik yang akan memenuhi keperluan anda.

Berminat dengan Perkongsian?

Adakah anda ingin menyertai syarikat hebat kami? Isi borang, dan pasukan sokongan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!

Pemasaran oleh