fbpx
WhatsApp

Pam Insulin Tanpa Tiub

Tidak seperti ketinggalan zaman Pam Insulin, berikut ialah pam tampal semua-dalam-satu tanpa tiub dan luar biasa yang menyepadukan Monitor Glukosa Berterusan, sekali gus menawarkan fungsi penggantungan gula darah rendah ramalan kepada anda. Sistem penghantaran insulin automatik menggunakan data daripada CGM untuk meramalkan apabila glukosa darah anda menurun, secara automatik menghentikan penghantaran insulin.

Tindakan ini membantu mengelakkan hipo, dan apabila paras glukosa mula meningkat semula, Pam Insulin Tanpa Tuib Equil Patch meneruskan penghantaran insulin. Jadi, anda akan kurang bimbang tentang menjadi rendah dan menghadapi lebih sedikit gangguan.

Anda boleh menggunakan kedua-dua sistem secara bebas, tetapi keajaiban berlaku apabila anda menggabungkan sistem. Anda mendapat sistem gelung separuh tertutup yang menampilkan ciri glukosa rendah ramalan untuk menggantung, membantu mengurangkan hipo dan meningkatkan masa dalam julat.

kecil

Hanya 23g, keseluruhan pam boleh pakai

Mudah

Tiada tiub atau wayar yang perlu dibimbangkan

Pintar

Penghantaran insulin pintar

Selamat

Sistem penggera dan sensor berbilang untuk memastikan keselamatan

Membantu mengawal keadaan diabetes yang lain

Jika anda seorang penduduk Malaysia yang menghidap ketoasidosis diabetik, pam insulin tanpa tiub Equil Patch juga boleh membantu pengurusan diabetes anda. Keadaan ini biasanya berlaku apabila badan anda menghasilkan lebihan asid darah atau keton yang terhasil daripada badan gagal menghasilkan insulin yang mencukupi. Tanda biasa penyakit kencing manis ini ialah kerap membuang air kecil. Satu lagi tanda biasa ialah kekeliruan. Pam insulin tanpa tiub Equil Patch memenuhi keperluan Pentadbiran Makanan dan Dadah, yang boleh membantu memperbaiki keadaan ini.

Pendekatan Inovatif Untuk Penyampaian Insulin Berterusan

kecil

Pam itu sendiri hanya mempunyai berat 23 gram.

Kira-kira sebesar kotak mancis, keseluruhannya telah dipakai
peranti ialah 59.5×40mm.

Peranti Equil Patch memberi anda fleksibiliti untuk memakainya dari lengan, kaki, perut atau bahagian bawah belakang anda. Tampalan diskret adalah ringan dan padat dan mudah dimuatkan di dalam poket anda. Pam itu sendiri hanya mempunyai berat 23 gram. Kira-kira sebesar kotak mancis, keseluruhan peranti yang dipakai ialah 59.5×40mm. Peranti ini bertujuan untuk menjadi mesra alam yang mungkin. Jadi, anda sentiasa menyimpan tapak pam insulin tanpa tiub dan hanya membuang tampalan takungan.

Tangan memegang peranti kecil yang dikenali sebagai pam insulin tanpa tiub.

kecil

Pam itu sendiri hanya mempunyai berat 23 gram.

Kira-kira sebesar kotak mancis, keseluruhannya telah dipakai
peranti ialah 59.5×40mm.

Peranti Equil Patch memberi anda fleksibiliti untuk memakainya dari lengan, kaki, perut atau bahagian bawah belakang anda. Tampalan diskret adalah ringan dan padat dan mudah dimuatkan di dalam poket anda. Pam itu sendiri hanya mempunyai berat 23 gram. Kira-kira sebesar kotak mancis, keseluruhan peranti yang dipakai ialah 59.5×40mm. Peranti ini bertujuan untuk menjadi mesra alam yang mungkin. Jadi, anda sentiasa menyimpan tapak pam insulin tanpa tiub dan hanya membuang tampalan takungan.

Mudah

Dengan skrin sentuh dan Pengurus Diabetes Peribadi yang mudah digunakan, operasi pam adalah mudah, mudah dan mudah. Pam tanpa tiub dilengkapi dengan Pembantu Diabetes Mudah Alih (PDA) tanpa wayar. Jadi, penghantaran dos bolus menjadi diskret dan semudah menghantar mesej teks. Selain itu, kalkulator bolus yang mudah digunakan dan mudah memberi jaminan kepada anda penghantaran bolus yang betul setiap kali. Dengan tiga langkah berikut, anda boleh pergi.     

  • Mengisi takungan dan memasang pam insulin tanpa tiub     
  • Mentadbir set infusi
  • Menggunakan wizard tetapan untuk memulakan pam

Pam tanpa tiub
Pembantu Diabetes Mudah Alih ( PDA )

3 Langkah Mudah

Dua gambar seseorang menggunakan pam insulin tanpa tiub.

Langkah - 01

Isi Takungan dan Pasang Pam

Seseorang sedang memegang botol plastik dan memasukkannya ke dalam bekas plastik untuk disimpan.

Langkah - 02

Mentadbir set Infusion

Dua gambar seseorang memegang telefon bimbit dan alat pam insulin tanpa tiub.

Langkah - 03

Gunakan Wizard Tetapan untuk Memulakan Pam

Pintar

Kalkulator bolus pam insulin tanpa tiub - tangkapan skrin.

Kalkulator

Kalkulator bolus pam insulin tanpa tiub - tangkapan skrin.

Bolus Dilanjutkan

Equil - pam insulin tanpa tiub dengan tangkapan skrin.
Pam insulin tanpa tiub - Tangkapan skrin suhu basal.

Kadar Basal Sementara

Pam insulin tanpa tiub dengan antara muka seperti telefon mudah alih, menampilkan beberapa butang untuk navigasi dan kawalan yang mudah.

Mengawal

Selamat

Bolus dan basal yang tepat

Kenaikan sekecil 0.025U

Pemberitahuan penggera berbilang

Audio, Visual dan Getaran

Makluman Infusi

Oklusi, Bateri Rendah, Takungan Kosong

Dengan bolus yang dilanjutkan, pam Equil Patch anda boleh menghantar satu dos insulin dalam tempoh yang lama dan bukannya menghantar semuanya sekaligus. Kalkulator bolus bersepadu yang ringkas dan mudah digunakan memastikan penghantaran bolus yang betul setiap kali. Dan anda mempunyai pilihan untuk menggunakan bolus lanjutan yang memberikan anda fleksibiliti untuk mentadbir insulin dengan cara yang paling berkesan untuk anda.

Bukan itu sahaja. Kadar Basal Sementara pam membantu anda meningkatkan atau menurunkan kadar penghantaran basal buat sementara waktu untuk tempoh tertentu. Jumlah insulin basal yang anda inginkan biasanya merupakan peratusan daripada kadar basal standard anda. Jadi, anda boleh memilih berapa kurang insulin basal yang anda inginkan dan berapa lama.

Selain itu, sistem Equil Patch CGM adalah diskret dan ultra-langsing dan secara automatik memberikan anda perkhidmatan bacaan glukosa darah masa nyata tanpa prosedur pengimbasan atau tusukan jari. Lebih baik lagi, ia tidak memerlukan penentukuran dan menggunakan sambungan Bluetooth.

Selamat dengan Berbilang pemberitahuan penggera

Sistem Pemantauan Glukosa Berterusan Equil Patch mempunyai penggera dan amaran tersuai, termasuk amaran ramalan. Pemberitahuan penggera berbilang termasuk visual, audio dan getaran supaya anda sentiasa dikemas kini dan tidak terlepas apa-apa. Dengan pemakaian sehingga 14 hari, sistem Equil Patch CGM mengemas kini anda tentang tahap glukosa darah semasa anda.

Ia juga membolehkan anda mengetahui arah arah tahap glukosa anda dan berapa cepat ia berubah. Anda boleh melihat semua ini daripada akses pantas dan melihat pada telefon pintar, pembaca atau jam epal anda yang serasi.

Dua gambar seseorang memegang telefon bimbit dan alat pam insulin tanpa tiub.

Mudah untuk mengawal pemberitahuan

Oleh itu, menjadi sangat mudah untuk menetapkan matlamat individu anda dan mengawal pemberitahuan anda. Sebagai contoh, anda boleh menetapkan pemberitahuan ramalan untuk memberi amaran kepada anda sehingga 30 minit sebelum tahap insulin anda meningkat atau rendah. Dan ciri ini membantu anda mengekalkan julat anda.

Tampalan diskret yang boleh menghantar sehingga 72 jam insulin berterusan digabungkan dengan kanula keluli dengan ketara mengurangkan risiko penyumbatan dan penyumbatan.

spesifikasi

Kadar basal

0.025 – 35U/j(diprogramkan dalam kenaikan 0.025U/j)

Program asas

0.025 – 35U/j(diprogramkan dalam kenaikan 0.025U/j)

Kadar basal maksimum

0.1-35U/j, Lalai:1.5U/j

Kadar asas asas

0.025-35U/j, Lalai:0.5U/j

Kadar basal sementara

U/j atau % kadar basal, 3 kadar basal terakhir diingati, Lalai Dimatikan

Saiz bolus

0.025U-25U, 3 Pratetap

Kenaikan bolus

0.025/0.05/0.1/0.5/1U, Default:0.1U

Saiz bolus maksimum

1-25U(diprogramkan dalam kenaikan 1U)

Bolus yang dilanjutkan

Diprogramkan dalam U atau % daripada jumlah bolus
Lanjutkan masa:0.5-8 jam dengan kenaikan 0.5 jam

bolus cepat

On / Off

Kenaikan bolus cepat

0.1-2U

Apakah pam insulin tanpa tiub?

Di Malaysia, pam insulin tanpa tiub atau tanpa tiub telah diluluskan untuk kegunaan perubatan sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Pam insulin ini, kadangkala dipanggil pam pod atau pam tampalan tanpa tiub, tidak menyepadukan tiub sebagai sebahagian daripada set infusi.
Evolusi pam insulin memberi tumpuan kepada pembangunan dan perkembangan teknologi pam insulin. Proses ini melibatkan peningkatan berterusan dan kemajuan inovatif untuk meningkatkan kefungsian, ketepatan dan kemudahan pam insulin.

Apakah yang mereka integrasikan?

Sebaliknya, mereka hanya menampilkan kanula kecil yang memudahkan penghantaran insulin. Pam insulin tanpa tiub melekat pada kulit pesakit, jadi mereka tidak perlu risau tentang membuat pilihan pakaian untuk memegangnya semasa membawa pam insulin tanpa tiub.

Soalan Lazim

Biasanya, pam insulin tanpa tiub ini tidak mempunyai skrin, jadi mereka bergantung pada Pengurus Penghantaran Peribadi (PDM) atau penerima untuk berkomunikasi dengan pam tentang penghantaran insulin. Semua PDM adalah serupa dengan telefon pintar. Dan mereka berkomunikasi terutamanya melalui sambungan Bluetooth.

Disebabkan kekurangan aplikasi yang boleh mengawal pam ini, pengguna mesti mempunyai telefon pintar untuk Monitor Glukosa Berterusan mereka. Pemancar (PDM) juga diperlukan untuk pam insulin tanpa tiub.

Beribu-ribu rakyat Malaysia dengan diabetes jenis 1 dan jenis 2 yang memerlukan insulin menggunakan Equil Patch. Untuk pengurusan diabetes mereka, pam insulin tanpa tiub ini membantu mereka menjalani kehidupan tanpa suntikan harian atau tiub yang berselirat. Kira-kira 97% pengguna Malaysia Equil Patch akhirnya akan mengesyorkannya kepada orang dewasa lain kerana ia juga merupakan sistem penyampaian insulin automatik preskripsi terkemuka untuk kanak-kanak.

Kajian teknologi kawalan penyakit baru-baru ini mengenai keberkesanan pam insulin boleh pakai tanpa tiub Equil Patch mempunyai beberapa hasil yang menarik. Semua peserta kajian mempunyai diabetes jenis satu. Peserta kajian mengalami peningkatan ketara dalam hemoglobin A1c dan peratusan mereka kekal dalam julat glukosa darah sasaran yang disyorkan daripada hasil penyelidikan kawalan penyakit.

Berminat dengan Perkongsian?

Adakah anda ingin menyertai syarikat hebat kami? Isi borang, dan pasukan sokongan kami akan menghubungi anda secepat mungkin!

Pemasaran oleh