fbpx
WhatsApp

Info Nano Medic Care Sdn. Bhd.

Rakan kongsi perubatan Malaysia

Nano Medic Care Sdn. Bhd.

Sejarah & Gambaran Keseluruhan

NMC Group of Companies telah diasaskan pada tahun 2004 dengan penubuhan Nano Medic Care Sdn. Bhd.

Kumpulan NMC terlibat dalam import dan eksport, pengedaran, perdagangan, jualan dan pemasaran produk penjagaan kesihatan. Kami juga merupakan wakil tempatan pelbagai bioteknologi dan peralatan pakai buang, diagnostik & pembedahan, dsb.

Nano Medic Care Sdn. Bhd. menawarkan pelanggan yang boleh dipercayai, inovatif, berkualiti tinggi farmaseutikal & produk penjagaan kesihatan. Untuk memaksimumkan potensi penjagaan perubatan yang lengkap dan untuk mengisi jurang teknologi di Malaysia dengan membawa penyelesaian mampu milik tetapi inovatif. Kami menawarkan produk pengetahuan profesional, R&D dan nilai untuk wang kepada pelanggan kami.

Nano Medic Care Sdn. Bhd. mempunyai komitmen jangka panjang terhadap kualiti produk, keselamatan pengguna akhir, dan keuntungan pelanggan.

Nano Medic Care Sdn. Bhd. kini aktif dalam bidang berikut:

NMC Group of Companies telah diasaskan pada tahun 2004 dengan penubuhan Nano Medic Care Sdn. Bhd.
Majlis perasmian Nano Medic Care Sdn. Bhd.

Syarikat itu dibuka secara rasmi pada masa itu 
Perdana Menteri Malaysia, Dato' Seri Abdullah Badawi.

VISI

Navigate

Untuk menjadi peneraju industri dengan inovasi dan memberi Nano Medic Peduli dengan kehadiran pasaran global.

Menguruskan

Untuk mempromosikan produk inovatif bertaraf dunia dan memaksimumkan potensi penjagaan kesihatan yang lengkap dan untuk mengisi jurang teknologi.

komited

Untuk menyampaikan produk berkualiti yang selamat dan berpatutan kepada pesakit di seluruh dunia.

Dalam Ingatan Pengasas bersama

Dr Ahmad Kamal bin Md Alif
Almarhum Prof. Madya Dr Ahmad Kamal Bin Md Alif
(1946 - 2021)

MBBS (Malaya), FFRRCS (Ireland), DMRD (England), FRCR (England)

Dr Ahmad Kamal berkelulusan MBBS pada tahun 1972 dari Fakulti Perubatan Universiti Malaya dan dilatih sebagai ahli radiologi di Royal Free Hospital, London di bawah biasiswa Rancangan Colombo dari 1975 hingga 1978. Beliau merupakan Felo Royal College of Radiologists (England) dan ahli Akademi Perubatan (Malaysia).

Beliau dilantik sebagai Penolong Pensyarah, Fakulti Perubatan UKM, pada tahun 1973, akhirnya menjadi Profesor Madya dan Ketua Jabatan Radiologi UKM pada tahun 1978. Beliau juga merupakan Timbalan Dekan, Fakulti Perubatan, UKM, dari tahun 1982 – 1983.

Pada tahun 1984, beliau pergi ke amalan swasta sebagai Perunding Radiologi dan dalam persediaan hospital.

Dr. dilantik sebagai pengerusi (2014-2021) Kumpulan NMC selepas bersara daripada lembaga pengarah dua syarikat tersenarai awam iaitu Apex Healthcare Berhad dan Ogawa World Berhad pada 2014.

Pasukan Pengurusan kami

Dr Kamaruzaman Bin Saleh

B. Farmasi (USM), M. Farmasi Klinikal (Universiti Strathclyde), PhD (USM)
Pengerusi

Dr Kamaruzaman Saleh lulus dari Pusat Pengajian Farmasi, Universiti Sains Malaysia, pada tahun 1983. Beliau memperoleh Sarjana dalam Farmasi Klinikal dari University of Strachcylde, United Kingdom pada tahun 1994 dan Doktor Falsafah (PhD) dari Universiti Sains Malaysia, pada tahun 2004.

Dr Kamaruzaman telah mendedikasikan semua laluan kerjayanya selama 26 tahun di perkhidmatan awam dalam bidang farmaseutikal. Sebelum bersara dengan Kementerian Kesihatan Malaysia pada 2019, beliau merupakan Pengarah Agensi Kawal Selia Farmaseutikal Kebangsaan, Kementerian Kesihatan Malaysia dan Pengarah Bahagian Amalan dan Pembangunan Farmasi, Program Perkhidmatan Farmasi, Kementerian Kesihatan Malaysia. Beliau pernah memegang pelbagai jawatan di hospital dan institusi Kementerian Kesihatan sebelum itu.
Dr Kamaruzaman terlibat dalam beberapa penerbitan dan juga sebagai penceramah untuk banyak acara.


Selepas bersara beliau dilantik sebagai Penasihat Saintifik kepada Pharmaniaga Berhad yang merupakan salah sebuah syarikat farmaseutikal terbesar di Malaysia sehingga 2022. Pada tahun yang sama beliau menyertai kumpulan NMC sebagai pengerusi.

Kol Dr Sukhilmi Bin Othman ®
Kol Dr. Sukhilmi Bin Othman (R)

MD (UKM) M.MED O&G (UKM)

Presiden

        Dr Sukhilmi dilantik oleh Nano Medic Care Sdn. Bhd. sebagai Presiden pada Februari 2008. Beliau lulus dari Universiti Kebangsaan Malaysia pada tahun 1984 dan telah dianugerahkan dengan Sarjana dalam bidang Obstetrik & Ginekologi pada tahun 1995. Dr. Sukhilmi adalah Perunding O&G di Kem Terendak Melaka selama 7 tahun sejak tahun 1995 dan memperoleh gelaran Kolonel. pada tahun 2000.


Selain itu, Dr. Sukhilmi sangat berminat dalam bidang kemandulan dan dalam amalannya, beliau memulakan teknik kos efektif, mengurus dan menyediakan penyediaan IUI di klinik. Dr Sukhilmi juga berpengalaman dalam Teknik Pembiakan Berbantu dalam IVF-ICSI serta pembedahan endoskopik.


Beliau memulakan klinik O&G swastanya sendiri di Senawang, Seremban pada 2006 dan dilantik sebagai Perunding Perubatan O&G di Pusat Perubatan Columbia Asia, Negeri Sembilan & Hospital Pakar Putra di Melaka, Malaysia.


Selain itu, Dr Sukhilmi juga sangat aktif dalam aktiviti sosial. Beliau merupakan ahli aktif dan bekas Pengerusi Persatuan KIWANIS Malaysia dari 2003 hingga 2008.

Encik Azman bin Abdul Jalil
Encik Azman Bin Abdul Jalil

Ahli Farmasi / Kawal Selia

Pengarah Hal Ehwal

Encik Azman memperoleh Ijazah Sarjana Muda Farmasi (Kepujian) dari Universiti El-Mansourah, Mesir, pada tahun 1983. Beliau merupakan ahli farmasi berdaftar dengan Lembaga Farmasi Malaysia sejak tahun 1984. Selepas tamat pengajian, beliau menyertai Kementerian Kesihatan Malaysia sebagai Pegawai Penguatkuasa Farmasi.

 

Pada tahun 1992, beliau meninggalkan Kementerian Kesihatan Malaysia dan menyertai Xepa Soul Pattinson (M) Sdn Bhd sebagai ahli farmasi. Pada tahun 1995, beliau menyertai Kotra Pharma (M) Sdn Bhd sebagai Pengurus Jaminan Kualiti dan kemudiannya dinaikkan pangkat kepada Pengurus Loji pada tahun 2001. Beliau meninggalkan syarikat itu pada tahun 2003, dan selepas itu beliau menyertai Applied Chemie (M) Sdn Bhd sebagai Teknikal dan Latihan Pengarah.

 

Pada tahun 2006, Encik Azman memulakan firma perundingannya sendiri, A1 Consultancy & Integrated Services Sdn Bhd, yang mengkhusus dalam menyediakan perkhidmatan perundingan farmaseutikal serta latihan dan pendaftaran ubat-ubatan, ubat-ubatan tradisional (herba), suplemen kesihatan, kosmetik dan produk perubatan veterinar. .

 

Encik Azman ialah ahli Persatuan Farmaseutikal Malaysia, Persatuan Ubat Parenteral dan Institut Teknologi Pengesahan. Beliau juga merupakan ahli exco Persatuan Kejuruteraan Farmaseutikal Antarabangsa (ISPE) Gabungan Malaysia.