fbpx

Foreskin Berlebihan Selepas Berkhatan

Foreskin Berlebihan Selepas Berkhatan

Semakan berkhatan adalah prosedur yang jarang berlaku dan luar biasa tetapi perlu, pada masa-masa tertentu. Ia diperlukan jika prosedur berkhatan pertama tidak menghasilkan keputusan yang memuaskan untuk pesakit. Klik untuk Baca Lagi

Berkhatan Fakta Lelaki

Berkhatan lelaki adalah prosedur pembedahan tertua yang dirancang yang dilakukan di seluruh dunia. Ibu bapa memilih untuk mempunyai anak-anak mereka berkhatan atas sebab-sebab termasuk agama, amalan sosial, budaya dan perubatan. Klik untuk Baca Lagi

Monitor dan Faedah Gred Perubatan

Dengan kemajuan dalam sains perubatan, doktor telah menjadi semakin bergantung kepada teknologi pengimejan untuk melakukan tugas mereka dengan baik. Walau bagaimanapun, perbezaan dalam over-the-rak dan paparan perubatan bermakna bahawa memilih peralatan yang betul adalah penting. Klik untuk Baca Lagi

Radiograf Konvensional dan Dikira

Banner Radiograf Konvensional dan Dikira

Apabila ia datang kepada radiograf, terdapat beberapa kaedah pengimejan yang ada. Ini termasuklah radiograf konvensional, radiograf berkomputer, dan radiograf digital, antara lain. Masing-masing mempunyai kebaikan dan keburukan radiografi digital yang perlu dipertimbangkan oleh pengamal apabila memutuskan penyelesaian yang betul.

Makanan untuk Dimakan Selepas Berkhatan untuk Membantu Pemulihan

Seperti mana-mana jenis pembedahan lain, keupayaan tubuh kita untuk sembuh dengan cepat dan dengan hasil yang terbaik bergantung kepada penjagaan selepas pembedahan dan diet ia menerima secara langsung selepas operasi. Mengetahui makanan apa yang perlu dimakan selepas berkhatan boleh membantu badan untuk mengurangkan keradangan, mengekalkan tindak balas imun yang sihat, dan sembuh lebih cepat manakala makanan tertentu boleh mempunyai kesan yang bertentangan dan boleh melambatkan proses penyembuhan dengan menyebabkan keradangan dan kesan negatif lain untuk proses penyembuhan.

Sejarah Radiograf Digital

Dalam artikel ini mengenai radiograf digital (DR), kita akan membincangkan sejarah sistem X-ray digital ini, bagaimana ia berfungsi, faedahnya, dan dua sistem pengimejan digital (digital radiography (DR) dan radiograf berkomputer (CR) yang tersedia hari ini.

Perbandingan CR dan DR

Radiograf

Radiograf berkomputer (CR) & radiograf digital (DR) telah menjadi bersahaja dalam kemudahan pengimejan di seluruh dunia.

Dalam tulisan ini, kami akan menyelam lebih mendalam ke dalam radiograf digital vs radiograf berkomputer dan membincangkan semua yang anda perlu tahu tentang kedua-dua sistem radiograf ini.