fbpx
WhatsApp

Piawaian Editorial

Nano Medic Care Sdn Bhd

At Nano Medic Peduli, kami mahu anda mempercayai kami dengan maklumat yang kami tawarkan. Kami berbesar hati untuk menawarkan cerapan tentang proses penciptaan kandungan kami dan cara kami mencapai ketepatan, panduan terus kepada perkara, langkah seterusnya yang boleh diambil tindakan dan kandungan semasa.

Maklumat kesihatan dan kesejahteraan ada di mana-mana; dalam talian, dalam jurnal dan majalah, buku, radio, dan televisyen. Walau bagaimanapun, mendapatkan kandungan kesihatan yang mendidik, berguna dan berwibawa boleh menjadi mencabar. Nano Medic Care sedang mentakrifkan semula bidang penciptaan kandungan kesihatan, menjadikannya mudah didapati dan difahami untuk membantu anda membuat keputusan kesihatan yang rasional untuk diri sendiri dan keluarga anda.

Untuk mendapatkan kandungan yang boleh diambil tindakan, kami memecahkan topik yang rumit kepada bit yang mudah difahami sambil mengelakkan jargon industri. Anda akan berasa yakin dengan panduan kesihatan kami, sama ada anda memerlukan fakta tentang keadaan kesihatan tertentu, keadaan perubatan yang berulang atau kesihatan umum.

Kami mempunyai pendekatan holistik terhadap penciptaan kandungan kami, menangani keseluruhan kesejahteraan anda dengan membantu anda mewujudkan keharmonian antara kesihatan fizikal dan gaya hidup anda untuk 'kesihatan keseluruhan orang' yang memuaskan. Kami menyedari bahawa dengan merangkumi pelbagai topik dari pelbagai sudut pandangan.

Setiap individu mempunyai keperluan kesihatan dan gaya hidup yang unik. Itulah sebabnya NMC mencipta maklumat kesihatan yang merangkumi semua dan empati. Kami tidak menghakimi kerana objektif kami adalah untuk memenuhi keperluan sesiapa sahaja dalam mendapatkan bantuan dan nasihat perubatan.

Kenyataan misi

Kami berhasrat untuk menjadi rakan kongsi anda yang boleh dipercayai dalam usaha anda untuk memenuhi kesihatan dan kesejahteraan.

Proses Penciptaan Kandungan NMC

Editor dan pasukan profesional perubatan kami berdedikasi untuk menawarkan kandungan berkualiti dan pengalaman pembaca yang tiada tandingan dengan mematuhi piawaian dan amalan kewartawanan peringkat tinggi. Mengetahui masa, anda memerlukan bimbingan kesihatan, dan pelan tindakan yang perlu diambil adalah penting untuk mengekalkan kesihatan fizikal yang sesuai. Panduan kami adalah menyeluruh, tidak diskriminasi, jujur, dan tepat pada masanya.

Krew Profesional Kami

Proses penciptaan kandungan NMC terdiri daripada semakan fakta yang teliti dan semakan oleh penulis, editor, wartawan dan penyumbang yang berkelayakan yang mempunyai pengalaman dalam industri kesihatan. Kami juga mempunyai pasukan profesional perubatan (merentasi pelbagai bidang) yang bimbingan dan sumbangannya memainkan peranan penting dalam proses editorial kami. Mereka termasuk pengamal am bertauliah lembaga kepada pakar pelbagai bidang, ahli farmasi, pakar pemakanan dan pakar diet untuk menyebut beberapa.

Proses Semakan Teliti

Kandungan kesihatan dan perubatan NMC menjalani semakan perubatan yang teguh oleh pasukan profesional kesihatan atau wartawan bertauliah yang berpengetahuan dalam semakan fakta untuk mengurangkan sebarang kebimbangan mengenai ketepatan. Pasukan semakan perubatan terdiri daripada pakar dengan pengalaman bertahun-tahun dalam amalan perubatan, penyelidikan dan ujian serta pengurusan kes pesakit.

Penulis kami

Kami mempunyai pasukan penulis pakar yang bersemangat dan berpengetahuan tentang topik yang kami bincangkan. Semua penulis kami menjalani proses saringan kritikal untuk memastikan mereka dapat menyampaikan artikel kesihatan dan kesejahteraan yang berkualiti. Proses pemeriksaan penulis kami melihat pengetahuan dan pengalaman hidup praktikal mereka tentang setiap subjek. Kami menawarkan mereka latihan tentang penyelidikan terbaik dan amalan penyumberan kandungan untuk panduan kesihatan berstandard tinggi. Maklum balas tetap dan latihan vokasional kami memastikan ia berkembang secara bertulis beberapa kandungan kesihatan yang paling bermaklumat.

Sumber, Rujukan, dan Petikan

Kami sangat mementingkan kualiti kandungan, dan kami tegas tentang tempat kami mendapatkan maklumat dan data kesihatan kami. Kami bergantung pada sumber yang berwibawa, seperti kertas semakan rakan sebaya, agensi kerajaan, persatuan kesihatan, kemudahan penyelidikan akademik dan perubatan.

Penulis kami menyelidik setiap artikel secara mendalam, dan sumber disemak untuk memastikan ia berwibawa, berorientasikan matlamat dan baru dikeluarkan. Kami memastikan bahawa mana-mana statistik, rujukan saintifik dan penyelidikan akademik yang disebut dalam artikel itu dipautkan dalam setiap bahagian atau diserlahkan sebagai nota kaki di setiap pangkalan artikel.

Melaporkan Isu Muncul Apabila Ia Timbul

Pasukan profesional kami sentiasa memerhatikan sebarang maklumat atau kemajuan baharu dalam industri kesihatan dan kesejahteraan. Kami mengemas kini setiap artikel sebaik sahaja kami memperoleh maklumat baharu yang mempengaruhi perkara tertentu. NMC mempunyai jadual penyelenggaraan artikel rutin, walaupun maklumat mungkin berubah disebabkan oleh isu berikut:

· Perubahan dalam piawaian penjagaan kesihatan

· Kemunculan dasar kesihatan baharu

· Kelulusan dan penarikan balik ubat-ubatan farmaseutikal

· Cadangan amalan yang mengganggu

· Maklum balas dan kebimbangan khalayak

Apabila pembaca membangkitkan isu tentang sebarang kandungan, kami mengambil tindakan pembetulan segera. Ia mungkin sebarang kebimbangan, mulai daripada ketidaktepatan, maklumat bercanggah, ketinggalan zaman dan berat sebelah. Pasukan editorial kami akan melihat maklum balas, semakan fakta, mengenal pasti bahagian kandungan yang perlu diubah dan menyampaikan artikel yang dikemas kini.

Jika anda mempunyai sebarang maklum balas, isu, cadangan atau ulasan tentang kandungan kami, klik disini.

Gaya dan Suara

Nada kami mesra dan mesra – namun berwibawa dan progresif. Bahasa perubatan berkembang, dan kami mengubah bahasa kami dengan sewajarnya. Kami memahami bahawa perkara kesihatan mempengaruhi setiap individu secara berbeza dan menghormati pilihan kata-kata seseorang apabila mereka mengulas atau berkongsi pengalaman hidup mereka.

Semua artikel kami ditulis mengikut gaya Associated Press (AP) dan Panduan Gaya NMC kami yang dipatenkan, yang berdasarkan empat tonggak utama: ketepatan, kesederhanaan, empati dan keterangkuman. Kami menyokong bahasa positif yang memberi inspirasi kepada harapan dan langkah seterusnya yang boleh diambil tindakan. Kami bekerjasama dengan penyokong komuniti dan menyelidik lingua baharu dalam pelbagai komuniti kesihatan untuk memastikan kami menyampaikan maklumat kesihatan dalam bahasa yang sedar. Kami berhati-hati tentang pilihan perkataan kami, menghapuskan sebarang pertimbangan dan stigma untuk memperkasakan penonton kami.

Empati: Penekanan No. 1 Kami

Anda adalah teras kepada apa yang kami lakukan, dan kami tidak boleh mengaku sebagai rakan kongsi kesihatan anda yang dipercayai jika kami tidak boleh berkongsi pandangan yang sama seperti anda. Kami menggesa sesiapa sahaja yang menyumbang kepada artikel kami untuk mempertimbangkan pandangan pembaca, cuba meletakkan diri mereka dalam kedudukan mereka – untuk mempunyai empati.

Kami menggunakan bahasa yang mudah, mesra dan mesra. Kami juga menyediakan pelan tindakan yang jelas untuk memastikan anda melangkah ke arah pemenuhan kesihatan dan kesejahteraan. Selain itu, kita sensitif tentang bahasa yang kita gunakan. Kami melayani semua orang dan menunjukkan belas kasihan kepada situasi kesihatan pembaca kami. Pendekatan tertumpu pengguna inilah yang menjadi asas kepada proses editorial kami.

Kami Mengalu-alukan Maklum Balas Anda

Kami mahu anda mempunyai pengalaman kesihatan yang sangat baik bersama kami dan merasai sebahagian daripada persaudaraan NMC. Itulah sebabnya kami mengalu-alukan cadangan dan kritikan anda tentang penyampaian kandungan kami supaya kami boleh menjadikannya lebih baik untuk anda.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, isu atau ulasan tentang mana-mana artikel: petikan yang tidak tepat, kebolehgunaan kandungan atau kandungan lapuk, anda boleh memberitahu kami dengan berkongsinya dengan kami disini.