fbpx
WhatsApp

Pasukan Editorial Perubatan

Nano Medic Care Sdn Bhd

Pasukan Hal Ehwal Perubatan NMC ialah krew penilaian kualiti kami, memastikan semua artikel, produk dan perkhidmatan kami mematuhi piawaian perubatan tertinggi. Mereka juga mengekalkan hubungan mesra dengan pakar perubatan yang menyemak semua kandungan klinikal dan ubat kami. Bersama-sama dengan pasukan doktor, jururawat, profesional kesihatan awam dan penyokong pesakit kami yang pelbagai disiplin, mereka memastikan kandungan yang anda baca adalah tepat, berasaskan fakta, berwibawa, telus dan terkini.

Sebagai penyedia kandungan perubatan terkemuka di Malaysia, Nano Medic Care melakukan lebih daripada sekadar mencipta artikel kesihatan yang berkualiti. Kami melakukan penyelidikan dan pengawasan proaktif mengenai perkara kesihatan yang berbeza untuk menawarkan maklumat baharu yang mempengaruhi ruang penjagaan kesihatan. Kami memastikan anda mendapat maklumat terkini melalui cara berikut:

Kami menjalankan semakan kandungan sebaik sahaja dasar perubatan baharu, kelulusan dan penarikan balik ubat serta cadangan amalan penting muncul.

Sesetengah piawaian penjagaan kesihatan, terutamanya untuk kanser dan diabetes, berubah dengan cepat. Oleh itu, kami menyemak kandungan mengenai topik tersebut dengan cepat.

Pasukan Hal Ehwal Perubatan kami memastikan kandungan sedia ada dan baharu adalah tepat, mudah dan berguna.

At Nano Medic Peduli, matlamat kami adalah untuk menjadi rakan kongsi anda yang dipercayai dalam mengejar kesihatan dan kesejahteraan anda.

MENGENAI TEAM KAMI

potret Dr Abdol Rashid Bin Masrom

Dr Abdol Rashid Bin Masrom

Dr. Abdol Rashid ialah seorang GP/Doktor Keluarga profesional dengan lebih 20 tahun pengalaman dalam perubatan am.

Beliau ialah Ketua Pegawai Eksekutif Klinik Sejahtera, sebuah Klinik Kesihatan Am yang terletak di Taman OUG, Kuala Lumpur, Malaysia. Selain itu, beliau merupakan Pengerusi Koperasi Doktor Klinik Swasta Berhad (KDKS), sebuah organisasi yang ditubuhkan untuk menerajui pembangunan amalan perubatan swasta di Malaysia. Dr. Abdol Rashid juga merupakan ahli jawatankuasa Perdim, sebuah persatuan yang dimulakan untuk mengintegrasikan doktor Islam di Malaysia dengan amalan mereka sendiri.

Dr. Rashid ialah seorang profesional kesihatan terkenal yang terkenal dengan dedikasinya untuk menyediakan penjagaan berkualiti tinggi kepada semua pesakitnya. Beliau pakar dalam penyakit umum, pembedahan kecil, pemeriksaan kesihatan, pakar perubatan perunding, demam, dan prosedur pembedahan—terutamanya berkhatan ZSR. Dia adalah jurulatih yang disahkan ZSR. Beliau juga telah memaparkan wawancara yang disiarkan di pelbagai stesen televisyen dan radio, seperti TV Al-Hirah-Assalam Biz, Berita Harian, Radio Ikim FM, dan Sinchew Jit Poh.

Seorang lelaki memakai topi gosok biru dan bandana biru.

Dr Mohd Shafiz Mohd Zaini

Dr shafiz adalah seorang pengamal am yang mempunyai minat pembedahan.

Beliau telah terlibat secara aktif dalam pengurusan pembedahan di pelbagai hospital dan menguruskan kes-kes pembedahan, luka dan masalah vaskular. Dalam tempoh masa ini dia terlibat dalam membuat Sarjana Pembedahan.

Telah berkhidmat di hospital selama 10 tahun, dia meninggalkan perkhidmatan itu untuk menyediakan penjagaannya kepada masyarakat setempat.

Di kliniknya beliau telah melakukan beberapa pembedahan seperti buasir, membuang ketulan dan juga berkhatan. Beliau telah terlibat dengan ZSR sejak 2017 dan telah mengesyorkan doktor dan pesakit untuk prosedur yang lebih selamat dan lebih baik.

Pegawai Perlindungan Sinaran Esun

Esun Lim

Esun mempunyai pengalaman selama 30 tahun dalam menyampaikan sokongan teknikal, pengurusan sumber dan kepimpinan silang fungsi. Ini menjadikan beliau seorang individu yang berkelayakan tinggi untuk membantu NMC! Dia mahir dalam menyelesaikan sebarang masalah yang datang dengan cepat dan cekap. Esun juga mempunyai kemahiran berfikir kritis yang sangat baik yang akan berguna untuk membantu menyelesaikan isu rumit apabila ia timbul.

Pensijilan

2001- Pegawai Perlindungan Sinaran (RPO)

2020- Kakitangan Kompeten Teknikal Bioperubatan MDA